Chatana er en blanding af bla. dansk sportspony og araber hoppe. Højde 158 og fra år 2000.

Chatana

2019

September

Jeg har i efteråret fokus på Chatana og longering. Vi øver at kunne øge afstanden fra ground work positionen. Udfordringen er at kunne balancere skuldrene og at kunne få indvendige bagben til at tage vægten i momentet. På højre volte vil Chatana gerne være mere vægt med højre forben end venstre forben. Så hun læner sig ind i volten. Vi bryder derfor øvelsen op, og jeg træner hende i at krydse forben væk fra mig når jeg lægger press på via min energi og forstærker med piskens bevægelser.

Maj

27-05
 
Elsker bare hende her - Chatana. Hun blomstre som aldrig før. Bedre huld, bedre overlinje, hals musklerne udvikler sig i bedre retning, rundere bagpart, ja alt går i den rigtige retning. 
 
Efter TTouch kurset har jeg longeret Chatana med bandagerne en gang i ugen, og det gør noget godt for hendes krop. Hun bliver rundere at se på og bære sig selv bedre.
 
Bandagerne påvirker nerversystemet og cellerne. De er med til at skabe mental balance, og jeg kan nu være i ridehallen alene med Chatana uden at hun vrinsker og stresser op.

Marts

29-03
Sidste weekend i Marts tog jeg med hestene på kursus i Jelling for at stifte bekendtskab med Tellington TTouch Method. Jeg havde inviteret Christa Müller fra Schweiz til Danmark som er uddannet instruktør af Linda Tellington, for at lære hvordan jeg kan skabe kontakt med hestens sind.

TTouch taler til nerverne og cellerne på kroppen. Metoderne skaber balance mellem områderne emotion, mental and body, og øger blodgennemstræmningen.
 
Chatana tog rigtig godt imod TTouch berøringerne. Hun blev så grounded og salig at hun næsten stod og sov. Hun var på en sky af god opmærksomhed og massage berøringer. Så det er uden tvivl noget som er kommet for at blive i vores træning.

Jeg lærte forskellige berøringsøvelser og hvordan bandager kunne afhjælpe forskellige problemetikker. Jeg glæder mig til integrere metoderne i min daglige træning, og følge resulternerne heraf.

Januar

15-01
Vinter træningen er i fuld gang, og Chatana er faldet godt til i den nye stald, som hun flyttede til, i efteråret. Indendørs faciliteter var nødvendigt denne vinter så vi kan påbegynde ridningen. Chatana har denne vinter ikke udfordringer med at holde huld, så det er helt fantastisk.
 
Vi sluttede 2018 med at sende en ST evaluering ind, og startede så 2019 med BESTÅET. Fedt, vi er på rette vej i træningen. Sadlen til Chatana er bestilt, så foråret bliver spændende.

2018

September

22-09
Chatana, Katie og jeg var på tur til Fyn og fik nogle gode guldkorn med hjem til vores videre træning af Joan fra Eqducation. Chatana og jeg arbejde på at få et bedre flow i sidebevægelserne fra jorden, samt at starte galoppen i longen fra min egen groundede energi. Vi sluttede af med at skridte rundt og forsøge at holde balancen på volten. Chatana er meget følsom for min vægt og hjælpere, det minder mig om, og bekræfter mig i, at vi skal huske at være lette i vores hjælpere, så vi ikke kommer til at "råbe" til vores heste <3 Alt i alt en god weekend, og hvor er hun da bare en dejlig hest at have med i byen.
 

Juli

02-07
En af vores første gange i galop fra ryg. Ja, vi er der ikke endnu, men jeg glæder mig over at jeg kan følge og vise processen her på hendes blog. Hun gør så mange gode fremskridt, og tænk at hun nu selv er begyndt at tilbyde galop fra ryg, dét er bare dejligt. Når vi har fundet hinanden i galoppen, bliver det spændende at lege med forlængning af overlinjen. Hun har fået så fin en trav, at vi nu kan arbejde på at få en lige så fin galop.

2017

December

23-12
Juleferie er over os og der er nu ro og mag til at få nørdet øvelser. Chatana har vist de bedste traversader til dato. Hun har taget flere trin med den rette bøjning. Jeg kan slet ikke få armene ned :D Hun er blevet mere smidig og stærk i sine bagben, så det giver virkelig resultater.

Oktober

02-10
Hestene kom en tur i ridehuset da jeg havde en sadel på prøve. En barefoot Sensation G4. Chatana gik rigtig fint med den. Hun havde et stabilt tempo i skridt og trav. Jeg arbejde med at hun skulle runde sig for indvendige sædeben i skridt og trav. Vi fik nogle gode volter, og jeg bemærkede bl.a. at når jeg kunne gøre min lænd lang og tillade bevægelsen op til mit sæde, så kunne Chatana strække sig frem og ned med bøjning. Nyd videoen som er work in process.

Juli

23-07
Himlen åbnede sig og regnen silede ned. Den danske sommer er her, men træningen står ikke stille af den grund. Hestene i trailerne og en tur i ridehuset. Chatana udvikler sig så fint. Vi fik vores første trav fra ryggen og hun klarede det rigtig flot. Hun tilbød det selv så det var en fornøjelse at arbejde med hende. Chatana har lidt sværere ved at holde balancen til venstre i trav hvor hun skubber højre skulder ud af volten. Tempoet bliver derfor øget en smule, men det skal hun nok få styr på ;)

Maj

31-5
Chatana som er fra år 2000, har siden hun kom til mig i Maj 2015 udviklet sig og er blevet så flot. Hun har fundet en bedre balance i sin krop og sit sind, samt fået den rette pleje lige fra kropsbehandlinger, smed til træning. Her kan I se hvordan hun har fået en bedre overlinje fra øre til hale. Selv manen falder nu flot til begge sider. Keep up the good work Chatana :D

Februar

15-02
Vejret var som forår. Jeg bestemte mig for at sætte mig op på Chatana for første gang efter godt et års træning fra jorden. Hun har gjort gode fremskridt og er begyndt at have en bedre forståelse af sine bens placering. Jeg havde ingen gjord som passede, så jeg tog chancen og satte mig op uden. 
 
Chatana slingrede en smule, men jeg kunne støtte hende de rigtige steder hvorefter hun kunne holde bøjningen og frem-og-ned søgningen i flere skridt. Jeg var så glad over at det gik så godt, og vi nød det begge to.

2016

December

30-12
Efteråret har været en udfordring privat, så tiden har været brugt på egen udvikling samt til at planlægge 2017 og se tilbage på 2016.

The wheel of Mastery bliver brugt i Straightness Training Mastery programmet til at se på hvor man er nu og her, og hvor man gerne vil hen. I det øverste har jeg lavet min vurdering af de fokus områder vi har været igennm i året 2016. Nedenunder har jeg plottet de områder ind hvor jeg ønsker jeg skal gøre en indsats i 2017. Dette er et godt redskab til at kortlægge mine mål, og hjælpe mig med at nedbyde målene til delmål.
Derved er mine chancer for at holde træningsfokus og nå mine træningsmål forøget.

Dette redskab kan også bruges på andre områder af sit liv. Det kunne være arbejdsliv, privatliv eller som her hesteliv.

August

13-08
Sommertræningen har stået på trailer kørsel samt små træningssessioner mellem regnbyger og insekter. Nu da de er glade for at kører i trailer, kan jeg tage dem til det nærtlæggende ridehus.
 
Det er anden gang vi er i ridehuset, og Chatana er så småt begyndt at forstå traversaden som vi har øvet siden vinter. Hun slingre meget grundet afskubbet fra udvendige bagben som skubber skuldrene ud af balance. Hun gør sit bedste med sin lange krop :) Jeg deler øvelsen op i mindre dele. Jeg støtter hende på indvendige skulder, for at hun ikke skal falde ind, samt retter hendes hoved op ud mod væggen så hun kan genfinde balancen på forparten. Derved er det nemmere for hende at træde ind med udvendige bagben. Slut målet er hovedet mellem frie skuldre og bæring af udvendige bagben mod tyngdepunktet.

Marts

16-03
Forårstræningen er i fuld gang, og Chatana rykker rigtig godt fra start. Her er vores LFS, og hun er bare blevet så blød og smidig på volterne. Jeg har arbejdet hende i en dyb form, så vi kunne få underhalsen løsnet og siderne smidig gjort.
 
Nu er tiden inde til at begynde at lege med at få mere løft af tyngdepunktet så hun kan få mindre afskub, og mere bæring af bagparten. Dette er i sig selv en udfordring for Chatana, da hun er en meget lang hest, med meget lige bagben. Dette gør at hun får rigtig svært ved at sætte sig bagtil. Men jeg elsker projektet, og kan jeg blot få hende formet lidt hen ad vejen, så holder hun i mange år.
Kombineret med LFS på volte er LFS på lige spor samt indlæring af versade og traversade påbegyndt. I longen laver vi overgange og et par runder i trav og galop. For mig er det vigtigt at variere træningen så hesten bevarer sin spirit og synes træningen er sjov. Derudover supporterer gangarterne hinanden godt.

Februar

29-02
Foråret er på trapperne, og efter efterårets løbende behandlinger og opstart af ST trænings arbejdet, så er Chatanas hals, overlinje og bagpart så småt begyndt at ændre sig. 

2015

December

30-12
Efteråret har været vådt og blæsende, så tiden har været brugt på egen uddannelse samt til at planlægge 2016 og se tilbage på 2015.

The wheel of Mastery bliver brugt i Straightness Training Mastery programmet til at se på hvor man er nu og her, og hvor man gerne vil hen. I det øverste har jeg lavet min vurdering af de fokus områder vi har været igennm i året 2015. Nedenunder har jeg plottet de områder ind hvor jeg ønsker jeg skal gøre en indsats i 2016. Dette er et godt redskab til at kortlægge mine mål, og hjælpe mig med at nedbyde målene til delmål.
Derved er mine chancer for at holde træningsfokus og nå mine træningsmål forøget.

Dette redskab kan også bruges på andre områder af sit liv. Det kunne være arbejdsliv, privatliv eller som her hesteliv.
 
Mit fokus med Chatana i 2016 er at udføre Groundwork øvelserne samt opstart af Work in hand arbejdet. Målet er at kunne indsende Groundwork 1 evalueringen i 4 kvartal.

August

18-08
Jeg har taget billeder af Chatanas hals og forbens stilling. Det er derved nemmere at følge Chatanas udvikling.

Juli

23-07
Video klip af Chatana 23 dage efter første trænings session. Dette er 5 gang jeg træner hende. Hun er blevet lidt mere smidig så det er muligt for hende at dreje lettere rundt på volten og sænke hovedet. 
01-07
Så er Chatana faldet godt til i sine nye omgivelser, og jeg er påbegyndt træningen fra jorden. Her under kan I se et lille sammenklip. Jeg beder hende ikke om ret meget, da øvelserne er svære for hende.
 
Chatana har store skubbe muskler på baglåret. Hun slingre - krydser over med både forben og bagben for at holde balancen på lige spor. Hun stiver sig i halsen når hun drejer til højre og venstre. Hun falder på indvendige skulder på venstre volte, og højre volte er hun så stiv at hun ikke kan runde sig. I longen kan hun ikke søge frem og ned. 
 

Maj

Lørdag d. 23 maj blev jeg den heldige ejer af Chatana.
Chatana i sine nye omgivelser.
Træn din hest til balance - v/Solvej L. Pedersen | - Denmark | Tlf.: 29820223