Katie Diamond er DV hoppe efter Blue Hors Diamond Dancer. 167 høj og fra år 2008.
 
Se Katies far her:

Katie Diamond

2019

September

Her i efteråret leger vi med work in hand half pas og pirouetter. Det er som at balancere 100 bolde på én gang, og hjælpe hende hurtigt når hun er på vej ud af formen. Hun skal være løsgjort og smidig mellem hjælperne, for at kunne tage styrken med bagparten og bære vægten med elegante skridt. Vi er der ikke endnu, men følelsen bliver bedre og bedre :D

Maj

26-05
 
Efter deltagelse på kurset med Christina Holmbæk, har jeg opdaget nye detaljer i versaden og traversaden. Jeg eksperimentere med versaden i skridt, og traversaden i trav. 
 
Her ses første gang vi prøver at lave traversaden i trav fra jorden. Hun kan slet ikke holde balancen, så jeg belønner hende i starten så snart hun svinger uvendige bagben ind under sig. Jeg glæder mig til at følge hendes process.

Marts

29-03
Den sidste weekend i Marts tog jeg med hestene på kursus i Jelling for at stifte bekendtskab med  Tellington TTouch Method. Jeg havde inviteret Christa Müller fra Schweiz til Danmark som er uddannet instruktør af Linda Tellington, for at lære hvordan jeg kan skabe kontakt med hestens sind.
 
TTouch taler til nerverne og cellerne på kroppen. Metoderne skaber balance mellem områderne emotion, mental and body, og øger blodgennemstræmningen.
 
Katie var en god lære hest denne weekend. Hun var ikke i balance i sit sind, da hun havde alt for travt med at passe på Chatana og stressede nemt op med løftede hoved og anstrengt vejrtrækningen for at holde styr på situationen.
 
Katie responderede rigtig godt på bandagerne der hurtigt dæmpede hendes nerver, og hun kunne slappe af.  
 
Jeg lærte forskellige berøringsøvelser og hvordan bandager kunne afhjælpe forskellige problemetikker. Jeg glæder mig til integrere metoderne i min daglige træning, og følge resulternerne heraf.

Januar

15-01
Vintertræningen for Katie står på longering med bæring samt bedre connection. Så vi arbejder med løsarbejde og kommunikation for at forbedre longearbejdet. Katie er en lang hest, så jeg prøver i momenter at samle hende så hun kan bære sig bedre. Hun gør en rigtig god work in process. Med stemmesignal og mit kropssprog, respondere hun rigtig godt. 
 
 

2018

Oktober

20-10
Katie og jeg var på ridekursus hos Christina Holmbæk hvor vi kom igennem hele paletten. Det var mega fedt og Katie var en stjerne uden sin makker Chatana.
 
Vi var bl.a. omkring runding, stilning, bøjning, på buet og på lige spor. Vi fik øvelser med hjem til at gennemskue hvornår bøjningen er rigtig og hvornår den er falsk. Vi kiggede på skridt trav og galop, samt påbegyndelsen af samlingen for hånd. 
 
Her under kan du se de første spæde trav overgange for hånd. Øvelsen går ud på at balancere skuldrene, tappe på krydset samt bramse let fortil med følning, så hun gradvist lære at blive tilbage med tyngdepunktet, kippe bæknet og ikke falde frem ud gennem forparten som hun gør her på videoen. Så dejligt med hjemmearbejde. Katie klarede det så flot og vinter træningen er skudt i gang.

August

11-08
På weekend kursus ved Joan fra Equiducation. Det var en fornøjelse at møde ligesindede og udveksle erfaringer om vores fælles interesse - Hestene. Temaet for weekenden blev hestens skuldre samt de halve parader. Fokuset på hestens skuldre forsvinder lidt i den optagethed vi har af hestens bøjning og indundertræden af indvendige bagben. Så det var en fornøjelse, at arbejde med de forskellige "flyt skulder øvelser" som vi blev præsenteret for.
 
I mine lektioner havde jeg mest fokus på ridning i skridt, trav og galop. Jeg har været optaget af, at holde et stabilt flow, tempo samt at få den respons på mine signaler som jeg ønsker i min træning. Så nu skal jeg bl.a. lidt tilbage og have mere fokus på, at hesten følger mig i min ridning, for det indrømmer jeg blankt, at jeg har ignoreret lidt. Så når jeg beder om noget i min krop, så skal hesten også respondere og følge dét. Jeg ser frem til at øve lektier til jeg skal afsted igen.

Juli

14-07
Katie var forfangen i Juni mdr. og er nu rengående igen. Jeg starter hende op fra bunden af med ligeudretning og volter med 2 tøjler samt longering for at tjekke hendes balance. I dag skridtede jeg på hende og sluttede af med at øve at flytte tyngdepunktet tilbage. Det kunne hun godt lide, hun begyndte at gabe. 

Maj

10-05
CR (Centret Ridning) kurset er slut og jeg er kommet hjem med en masse nye spændende værktøjer i værktøjskassen, som jeg glæder mig til at prøve af på mine elever. 
 
Katie fik at mærke hvordan det også kunne være at gå til ridning. At bære en mere balanceret rytter over sig end normalt. Hun blev mere 'springene' i sine bevægelser, en form for lethed opstod da vi fandt balancen sammen. Dagene efter var vi på tur i Vejle Ådahl og jeg var mere sikker i sadlen end normalt. Så er du utryk på tur? Så kan det være din balance i sadlen som forhindre dig i at komme afsted. Se billederne og videoen som er work in progres. 

Marts

03-10
Der skal være tid til at høre forårets fuglekvidder, så derfor tog Katie og jeg på tur i Vork bakker med foldkammeraten. At ride tur er en fornøjelse, if you can dream it - you can to it. 

2017

August

12-08
En god øvelse til at opdage hestens asymmetri kunne være Forward down. Her beder vi hesten om stilning og bøjning fra øre til hale. Stilning er placeringen af hestens hoved ved den første nakke hvivl. Bøjning er bøjningen gennem hestens krop fra den første nakke hvivl til hestens hale.
 
Hestens fleksibilitet gennem rygraden varierer alt efter hvor på rygraden der er tale om. Nogle områder er mere flektible end andre. 
 
På grund af hesten naturlige asymmetri vil der vise sig en tendens, at hesten kan bøje sig lettere til den ene side end til den anden. Ved at udføre denne øvelse hjælper vi hesten til at strække sig til begge sider, og derved får strukket hestens korte muskler.
 
Med en kapsun er det muligt at påvirke hestens hoved og ryg, via stilning og bøjning til højre og venste. Man kan derved se at bøjningen træder igennem hele hestens ryg og hoften kommer fremad.
 
Det er nemt at undervurdere denne øvelse Forward down, men når den udføres korrekt er den afgørende for hele træningsprocessen.

Maj

20-05
Træningen er i fuld gang og sommeren er kommet. Sadlen blev kasseret og Katie fik massage, og hun bevæger sig nu meget mere frit med god fremdrift.
 
Vi arbejder med at få sidebevægelserne ind i traven fra ridningen, samt at gøre Katie til en god ride hest i skridt, trav og galop. Man skal have en god 'ride hest' før man kan have en god 'skole hest'. 
 
Vi var for første gang i naboens ridehus, så nye lyde og lugte gav en god fremdrift ;) Katie havde lidt hjemve, men hun var lydhør og gjorde det rigtig godt. Vi er begyndt at lege lidt med chancementerne. 

Marts

23-3
Forårstræningen er igang, og et af mine fokuspunkter lige nu er lydighed og vedholdenhed. Efter vinteren skal ridningen godt igang igen, og her er et fokuspunkt at kunne fortsætte bevægelsen indtil andet signal gives. 
 
På filmen ses work in progress. Her var mit fokus min egen letridning, og at Katie skulle holde et jævnt travtempo. Jeg leger med placeringen af mit tyngdepunkt, schenkler samt åbent og lukket sæde i min letridning.

2016

December

30-12
Efteråret har været en udfordring privat, så tiden har været brugt på egen udvikling samt til at planlægge 2017 og se tilbage på 2016.

The wheel of Mastery bliver brugt i Straightness Training Mastery programmet til at se på hvor man er nu og her, og hvor man gerne vil hen. I det øverste har jeg lavet min vurdering af de fokus områder vi har været igennm i året 2016. Nedenunder har jeg plottet de områder ind hvor jeg ønsker jeg skal gøre en indsats i 2017. Dette er et godt redskab til at kortlægge mine mål, og hjælpe mig med at nedbyde målene til delmål.
Derved er mine chancer for at holde træningsfokus og nå mine træningsmål forøget.

Dette redskab kan også bruges på andre områder af sit liv. Det kunne være arbejdsliv, privatliv eller som her hesteliv.

Oktober

Fredag d. 14 oktober havde jeg inviteret Straightness Trainer Instruktør Kim Steutel til Danmark. Vi have en undervisningslektion med Katie, hvor temaet var roundness. Katie er blevet smidiggjort i alle øvelser, og næste step er at tilføje bæring og løftet fortil som jeg har arbejdet på i år. 
 
Det var super gode fif jeg fik af Kim. Jeg mærkede hvordan letheden i hånden kom, da den rette bæring var til stede.

September

23-09
Jeg var så beæret over at kunne byde Noora Ehnqvist velkommen til vores sted på Skovbøllinggaard.
Katie og jeg arbejde intenst på tilstedeværelse og det rette flow i longe arbejdet. 
 
Ved bl.a. at røre hesten venligt i det område hvor hesten har svært ved at føle sin krop, eller der hvor hesten er blokeret psykisk eller i dens følelser, kan vi hjælpe dem til at åbne op i deres sind. Først dér kan balance og connected flow trygt flyde gennem krop og sind. Det var meget bevægende at mærke den nærvær der opstod i dét øjeblik hvor kontakten skabes.

August

13-08
Sommertræningen har stået på trailer kørsel, og små træningssessioner mellem regnbyger og flueangreb :) Damerne er her i byen for anden gang i den nærtliggende ridehal.

Juni

17-06
Da jeg er med i Straghtness Training Mastery programmet ved Marijke de jong, udfører jeg såkaldte Touch Stones som er med i uddannelsen. Denne gang følte jeg at vi var klar til at indsende Ridning 1.
 
Ridning 1 har for mig været den sværeste Touch Stone. Men vi kom godt igennem, og vi har nu gennemført level 1 :)

Her kan du se vores evaluering Ridning 1.
Læs også min evaluerings udtalelse med de gode guidelines fra Straightness Training instruktør level 3 Rebecca Gilbert:

April

28-04
Jeg er nået så langt i trailerlæsningen af Katie at vi nu er klar til at kører en tur hvis det er det vi vil. Katie går lige op og tager en tot hø. Hun lægger heller ikke en hestepære længere, hun tager det med ophøjet ro hvilket hun aldrig har gjort før. Det er så dejligt at se :)

Marts

16-03
Mit fokus her i foråret er at lege træningen igang igen efter "vinterpausen". Jeg skifter mellem at spørge "kan du?" og "hvad synes du?". Dette giver en helt fantastisk respons i vores træning. 
 
Her har jeg sat kejler i en firkant, hvor jeg i den inderst ring beder om LFS på longen samt overgange. I den yderste ring beder jeg om trav, og "kan du blive i trav?", samt galop og "kan du blive i galop?". Det at mærke at jeg blot giver ét signal, og ellers følger hende rundt, giver en rigtig god tilstædeværelse i det at være sammen. Katie nyder at hun blot kan få lov at udfolde sig, uden at jeg hjælper hende i den rette form og holdning. 
09-03
Da jeg gerne vil have en rolig hest som bare går i trailer af sig selv, har jeg fået bekendtskab med Natural Horse v/ Jasmin. Hun var forbi mig en formiddag hvor vi lavede nogle udendørs øvelser, hvorefter vi kiggede på trailerlæsningen. Jasmin forstår virkelig at give efter for press på de rette tidspunkter, samt at bevare roen, og bryde opgaverne op i mindre dele.
 
Her er et klip af trailerlæsningen med Katie efter hendes besøg. I starten var det okay at lade Katie stå på rampen, men nu er hun så lagt i forløbet, at hun enten skal være udenfor rampen, eller inde i traileren. Jeg havde aldrig troet at jeg kunne læsse to heste, helt alene, på bare 5 min.

2015

December

30-12
Efteråret har været vådt og blæsende, så tiden har været brugt på egen uddannelse samt til at planlægge 2016 og se tilbage på 2015.
 
The wheel of Mastery bliver brugt i Straightness Training Mastery programmet til at se på hvor man er nu og her, og hvor man gerne vil hen. I det øverste har jeg lavet min vurdering af de fokus områder vi har været igennm i året 2015. Nedenunder har jeg plottet de områder ind hvor jeg ønsker jeg skal gøre en indsats i 2016. Dette er et godt redskab til at kortlægge mine mål, og hjælpe mig med at nedbyde målene til delmål.
Derved er mine chancer for at holde træningsfokus og nå mine træningsmål forøget.
 
Dette redskab kan også bruges på andre områder af sit liv. Det kunne være arbejdsliv, privatliv eller som her hesteliv.

Oktober

30-10
Da jeg er med i Straghtness Training Mastery ved Marijke de jong, udfører jeg såkaldte Touch Stones som er med i uddannelsen. Denne gang følte jeg at vi var klar til at indsende Liberty 1.

Her kan du se vores evaluering Liberty 1.
Læs også min evaluerings udtalelse fra Straightness Training instruktør level 3 Rebecca Gilbert:
Liberty 1
18-10
Straightness Training instruktør Anouk Wienia fra Holland besøgte DK i Oktober. Katie og jeg fik undervisning og vi arbejdede med at finde LFS i ridning både i skridt og trav. For mig var det en stor oplevelse at mærke den 'rigtige' LFS. Det er ikke bare 'frem og ned' følelsen, men en følelse af at hesten virkelig slipper alle spændinger i sin krop, og ikke holder sig tilbage, samtidig med at jeg kunne mærke hvordan indvendige bagben virkelig tråtte ind til tyngdepunktet og bar min vægt, hvorved mit indvendige sædeben blev løftet. Fantastisk følelse.

September

30-09
Liberty træning.
26-09
Det er vigtigt for mig at have dage i træningen hvor vi ikke behøver at gøre alverden, men blot hygger med en ridetur over markerne.

August

08-08
Nabo pigen Tina Plats får af og til undervisning på Katie. Hun rider hende selv og er meget dygtig til at mærke efter og guide Katie på de rette tidspunkter. 

Juli

23-07
Så skulle ground work i trav prøves. Da jeg var på ST Mastery clinic i England i Marts fik jeg gode tips og ideer fra Rebecca Gilbert til, hvordan jeg skulle starte trav arbejdet. Traven kan startes fra traversaden og indvendige bagben hentes frem når udvendige forben er på vej frem. Derved opnåes diagonaliseringen, og ved at tilføje tempo startes traven. Så det skulle jeg prøves. Jeg fik følgende featback fra Carolin Moldenhauer (Tysk ST instruktør):
 
"Yes, quite nice for the first time ...You also can try to teach her the diagonalization first and from this add some more energy and you will get the first steps. You should work on the tomato shape and roundness over the back and that she starts to bend her hind legs more under the weight of her body. Then she will carry herself more on her own and will get lighter in the front. Take care not to pull her into the trot, but let it arise out of more collection in walk ... But for the first time it is really looking great ... It took me a few month to teach Floh to understand that she is able to start trotting without pushing herself forward, but just change the tact with a supple back! And it's even harder the bigger the horse is and the more the hind legs are pushing ... Keep going, you are on the right track ... " - Caroline Moldenhauer.
 
Da jeg er med i Straghtness Training Mastery ved Marijke de jong, udfører jeg såkaldte Touch Stones som er med i uddannelsen. Denne gang følte jeg at vi var klar til at indsende work in hand 1.

Her kan du se vores evaluering work in hand 1.

Læs også min evaluerings udtalelse fra Rebecca Gilbert:


Juni

Efter at være faldet godt på plads i de nye omgivelser, er træningen nu sat i gang igen.


Maj

Efter et par uger skulle kvierne på græs og gå ved siden af heste folden. Det tog lige et par dage før Katie synes de var søde. Jeg tror at farven var med til at gøre dem meget farlige ;) Men nu er de også blevet hendes nye venner.


D. 23 Maj flyttede Katie ind på vores egen gård. Samme dag mødte hun også sin nye fold kammerat Chatana.

April

 
01-04
Katie flyttede på sommergræs første April hos min fars nabo i Ondrup. Hun faldt hurtigt til og hun synes det var utrolig dejligt at få noget social kontakt fra andre heste igen. Køer blev hun også glad for, hvem skulle have troet det.

Marts

06-03
Til hingstekåringen i Herning, blev jeg den lykkelige ejer af en ny Ifor Williams HB511 heste trailer. Katie synes det var skønt at kunne gå ud foran.

2014

November

Vores første Halfpass. For at half pass kan lykkes skal begge bagben træde frem mod tyngdepunktet og bære lige meget vægt. Skulderne skal være fri og hesten skal være let på tøjlen.
 
 
 

Oktober.

Da jeg er med i Straghtness Training Mastery ved Marijke de jong, udfører jeg såkaldte Touch Stones som er med i uddannelsen.

Her kan du se vores evaluering Longing 1:
Longing 1


Læs også min evaluerings udtalelse fra Marijke de jong:
  
 
Efterårs ko træning. Katie face to face with the cows.
Katie har altid været skrækslagen når hun så en eller flere køer. Nu er hun rimelig cool. 
 

Juni.

Angelo Telatin Dressur kursus.
Indlæring af versade mod væggen. Video.
 

Maj.

Da jeg er med i Straghtness Training Mastery ved Marijke de jong, udfører jeg såkaldte Touch Stones som er med i uddannelsen.
 
Her kan du se vores første evaluering Groundwork 1: 
 
Læs også min evaluerings udtalelse fra Marijke de jong: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Januar.

 
 

2013

November.

Galop træning. Galop

 

Juni.

En af de første gange vi galopere.
Se det her.
 
 

Maj.

Vores første galop i longen.
 

April.

Katie i trav i slowmotion.
 

Marts.

Dualaktiveringsforsøg.
 

2012

September.

Vores første trav uden sadel.
Se her.
 
Trav med sadel. Se her.
 

Juni.

Indlæring af traversade. Her.
  

2011

Oktober.

Vores første skridte tur på banen.
Se her.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

August.

Ryttertilvænding.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Katja springer op på siden af Katie. Se her
Katja hopper helt op og sidder på Katies ryg. Her.
Katie bliver rost til skyerne. Her.
Katie skridter rundt med Katja. Her.
 
Jeg var gået hen og blevet bange for Katie i vores arbejde med longeringen. På dette klip ses hvordan jeg forsøger at få Katie til at bakke tilbage og øge afstanden. Da mine signaler er uhensigtmæssige og uklare, bliver Katie frustreret og stejler. Det kan ses her. Jeg lærte meget om mig selv og omkring hestens kommunikation i denne process.  
 
Ved hjælp af TFT (tanke felts terapi) kunne jeg efterfølgende longere Katie på normal vis, uden bekymringer og nervøsitet. 
 

Januar.

Jeg kan lige se over hende.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2010

Juli.

Horsmanship træning på en flot sommerdag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2009

Juli.

Katie vokser og er næsten lige så stor som sin mor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2008

September

Katies højre forben blev obereret på Nørhald Dyrhospital ved Gjerlev, da hun havde en bukke hov.
Her ses før og efter billeder.
 

Juli

Alexi til kåring ved Dansk Varmblod, hun fik 5 i DS.
 
 

April.

Katie blev født 11 April. Det var en hård fødsel for Alexi, da hun var gået ca. 1 måned over tid.
Katie få dage gammel sammen med sin mor Alexi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Træn din hest til balance - v/Solvej L. Pedersen | - Denmark | Tlf.: 29820223